3 mituri despre bărbaţi şi orgasm. Nu te lăsa păcălită de ele!

mituri despre barbati si orgasm

mituri despre barbati si orgasm

Mecanismul prin care un bărbat atinge orgasmul e mult mai simplu decât al unei femei, nu? Ei bine, sexologii ne trag de mânecă, să fim mai cu băgare de seamă în privinţa orgasmelor experimentate de bărbaţi. În prezent, circulă unele mituri despre orgasmele lor, care ne induc grav în eroare şi ne pot afecta viaţa de cuplu. Iată top 3 informaţii eronate despre orgasmul unui bărbat!

Mitul nr. 1: Bărbaţii nu mimează orgasmul

Aproximativ 40% dintre bărbaţi recunosc că au mimat cel puţin o dată orgasmul. Ei scapă destul de uşor cu basma curată pentru că femeilor nu le trece prin cap că bărbaţii ar putea face aşa ceva. Deci, fii mai atentă la reacţiile iubitului tău şi la cât de repede se descotoroseşte de prezervativ, după…

Mitul nr. 2: Bărbaţii ajung mult mai uşor la orgasm decât femeile

În general, considerăm că bărbaţii pot atinge orgasmul pe nepusă masă şi, de ce să nu recunoaştem, mulţi dintre ei chiar o fac prea repede. Dar există şi cazuri, nu puţine, în care bărbaţilor le este greu să atingă orgasmul, ne asigură sexologul Carol Qeen. “Unii bărbaţi au probleme în a atinge climaxul în timpul sexului cu partenera de cuplu şi au nevoie de o extra stimulare, fizică sau mentală.” Aşadar, şi bărbaţii pot simţi o presiune de a avea orgasm când fac sex, spre deosebire de când se masturbează, de exemplu.

Mitul nr. 3: Dacă a ejaculat, atunci sigur a avut orgasm

Un alt mit pe care ar fi bine să-l deconspirăm e acela că trebuie pus egal între orgasm şi ejaculare. Poate ai auzit deja că bărbaţii pot atinge orgasmul şi fără să existe o ejaculare, dar ştiai că ei pot ejacula fără să simtă plăcerea unui orgasm? Şi acest lucru este posibil, ne asigură Qeen. Uneori bărbaţii ejaculează din reflex, în urma stimulării fizice, fără să simtă acel punct culminant de plăcere.

Credit foto: sxc.hu

Speak Your Mind

*