Banii la comun: Ce trebuie să luaţi în calcul ca să trăiţi în armonie

banii la comun in cuplu

banii la comun in cuplu

Aşa cum un cuplu vede independenţa financiară ca pe un avantaj, un altul va fi pro vieţii de familie în care se împarte totul. Atâtea cupluri, tot atâtea păreri!

Avantajul supremal banilor la comun este ca va transformati cuplul intr-o familie, veti munci in echipa, veti imparti si responsabilitati si bucurii. Cuplul vostru castiga stalibilitate, egalitate si incredere in devotamentul celuilalt.

Dezavantajele, cele care creeaza atatea certuri, sunt: sentimental de pierdere a independentei financiare; descoperirea unor nepotriviri- prioritati diferite inseamna drumuri diferite?; senzatia de privare, nu-ti sunt intelese nevoile, justificarea oricarei cheltuieli. Toate aceste dezavantaje pot fi insa fentate. Afla cum!

Venituri diferite …acelasi scop!

Inainte de a spune “Hai sa ne facem cont comun!” pune in balanta veniturile tale si veniturile lui. Daca balanta nu se echilibreaza aveti de infruntat una dintre cele doua prejudecati:

1. Cand el face mai multi bani decat tine: va fi greu sa-i propui parteneriatul financiar daca tu esti veriga slaba. Deja esti satula de cliseul ca femeia isi doreste stabilitate oferita de barbat.
2. Cand tu faci mai multi bani decat el: Aici nu lipsa de incredere este piatra de-ncercare… ci orgoliul! Daca iubitul tau castiga mai putin decat tine sunt sanse ca el sa se simta frustrat de ideea impartirii banilor. In niciun caz nu trebuie sa te simti vinovata de faptul ca ai succes in cariera.

Compatibilitatea financiara, cum sa o obtii?

Acum ca banii tai si banii lui…sunt banii vostri, aveti de trecut cel mai mare test, cel al compatibilitatii financiare!

Trebuie sa aveti mare grija daca amandoi tindeti sa fiti cheltuitori fara limita, caci va puteti trezi fara nicio resursa financiara exact cand va e lumea mai draga. Asa ca, economisiti un anumit procent din veniturile voastre, luna de luna! In acest fel, sunteti pregatiti pentru situatii neprevazute.

La polul opus, daca remarci ca amandoi tindeti sa strangeti banii pentru zile negre, asigurati-va ca va mai si distrati si ca nu va privati de lucruri esentiale. Puteti cheltui o parte din economiile voastre pe un weekend romantic in doi, nu?

Daca formati un cuplu in care unul dintre voi e mai cheltuitor, iar celalalt mai econom, nu va pot da decat un singur sfat. Cand incepeti sa va contraziceti din cauza banilor, puneti-va intotdeauna doua intrebari despre tema discutata: “De ce da?” si “De ce nu?” Eliminati competitia izvorata din orgoliu si puneti in balanta avantajele si dezavantajele deciziei financiare pe care nu stiti daca sa o luati sau nu.

Credit foto: sxc.hu

Speak Your Mind

*