Ce ne învață Antonia și Alex Velea despre monogamia în serie

Antonia și Alex Velea ne arată ce înseamnă monogamia în serie!

Antonia și Alex Velea ne arată ce înseamnă monogamia în serie!

Antonia și Alex Velea vor deveni părinți! Deși nu și-au făcut relația publică până acum, iată că rodul iubirii lor o face pentru ei! Probabil că era singura soluție “acceptabilă” de a face totul oficial, având în vedere ca povestea lor de dragoste a început cu puțină infidelitate (mă-ndoiesc că doar emoțională) și… două divorțuri. Faptul că așteaptă un copil împreună ne face să-i absolvim de orice vină. În fond, inimii nu-i poți porunci! Iar acest motto stă la baza unui subiect tot mai popular, monogamia în serie, un subiect despre care doream sa vă povestesc, dar aveam nevoie de un exemplu elocvent, de notorietate, care să argumenteze mai bine decât o pot face o mie de cuvinte.

Probabil ați auzit de monogamie și poligamie. O persoană monogamă are o relație pe tot parcursul vieții, care cel mai probabil se materializează într-o căsnicie, presărată cu unul sau mai mulți copii. O persoană poligamă fuge de angajamente și leagă mai multe relații pasagere concomitente. În zilele noastre, cele două noțiuni reprezintă rarități, majoritatea plasându-se undeva la mijloc, în spectrul monogamiei în serie. Psihologii definesc o persoană monogamă în serie ca având mai multe relații serioase, una după alta, fără, însă, ca între ele să existe o pauză însemnată de singurătate. Un monogam în serie sare dintr-o relație în alta, dar cât timp se află într-o relație se dedică total persoanei iubite, având convingerea că legătura creată este una puternică, de durată. Și totuși, nu durează. De ce oare?

Un monogam în serie este o persoană romantică, care are o viziune idealistă asupra iubirii. Antonia și Alex Velea exemplică perfect acest lucru. Ambii au dat totul în fostele relații, pe care le-au și oficializat în fața Stării Civile și a lui Dumnezeu. Antonia a dat naștere unei fetițe. Ambii au crezut la timpul x că fostele lor căsnicii vor dura pentru toată viața. Și totuși, acum cei doi semnează fără ezitări actele de divorț și abia așteaptă să înceapă o viață împreună, atât de mult încât s-au decis să aducă pe lume un copil. Cât timp va dura povestea lor de dragoste?

Probabil, acum te întrebi cât timp va dura povestea TA de dragoste, de vreme ce mai toată lumea experimentează monogamia în serie…

Trec peste motivele pentru care mai toți oamenii au devenit monogami în serie (le vei înțelege oricum), și-ți voi spune direct ce aveți de făcut pentru ca tu și partenerul tău să rămâneți împreună,fără tentația de a sări în altă relație.

Mărturisiți-vă fanteziile secrete

Stă în natura umană să vrem ce nu putem avea. Când relația în care ne aflăm devine una sigură, dispare motivația de a investi în relație, de a atrage partenerul și bineînțeles că intervine plicitiseala. E ceva de genul: Pe iubita mea o am, dar pe colega de serviciu care e super sexy, nu… sau, poate, iubitul meu e topit după mine, dar amicul de la facultate mă cam ignoră… Hmmm! De câte ori îți trece prin minte un gând din acesta mărturisește-l partenerului de cuplu. Este important să fiți deschiși unul față de celălalt și să înțelegeți că e normal să vă cadă cu tronc alte persoane. E imposibil să rămîi atras de același om o viață întreagă, fără să te mai uiți stânga-dreapta. Mărturisindu-i asta partenerului, deja tai din mirajul fanteziei, pentru că ea nu mai e secretă. Apoi, după o asemenea mărturisire sigur că va reapărea motivația în relația voastră. Trebuie, însă, să abordați aceste lucruri cu mintea deschisă și cu încrederea că vă leagă o iubire sinceră.

Acceptați-vă unul pe celălalt

Multe relații se rup în faza a doua a iubirii, care intervine după 12-18 luni de relație. Odată încheiată faza lunii de miere, începe faza diferențierilor, când încep să se contureze și defectele partenerului. Se iscă multe certuri, lupte de orgolii și încercări de a-l modela pe celălalt după placul nostru. Când ne dăm seama că partenerul nu-i făcut din lut, iar încercările noastre eșuază suntem cel mai tentați să sărim într-o nouă relație unde, deopotrivă, suntem acceptați așa cum suntem sau găsim calități care ne atrag și ne fac să uităm de defectele fostului partener. Așadar, fiți cu băgare de seamă dacă vă aflați în această fază. Psihologii ne asigură că dacă suntem toleranți și respectăm individualitatea celuilalt, trecem într-o fază de iubire evoluată, care cu greu va mai putea fi dată la schimb pe una nouă.

Dedicați timp intimității de cuplu

Uneori, chiar dacă ajungeți la această fază stabilă a relației, care s-a materializat incusiv cu nuntă și copii, relația vostră tot își poate pierde substanța, asta pentru că viața presupune mult mai multe: serviciu, facturi, îngrijirea copiilor… Sunt responsabilități care vă pot acapara TOT timpul… Ori, știi ce se întâmplă cu o floare care nu e udată, nu? Se usucă, se usucă și dacă n-o uzi la timp, nu o mai poți salva. Cam așa și cu relația voastră. Presar-o cu momente de intimitate care să mențină vie pasiunea ce vă leagă, iar iubirea voastră nu se va ofili niciodată!

Speak Your Mind

*