Cum atragi bărbatul perfect? Cu un machiaj natural. 9 sfaturi ca să-l obţii!

adelina pestritu si monica barladeanu

adelina pestritu si monica barladeanu

Aş spune că în materie de machiaj ai două opţiuni: alegi să semeni cu Adelina Pestriţu sau cu Monica Bârlădeanu. Ambele sunt femei superbe, adorate de bărbaţi, dar nu de aceeaşi bărbaţi. Stilurile lor de machiaj diferă şi atrag genuri diferite de bărbaţi. Adelina Pestriţu adoră fardurile sidefate şi rujurile în nuanţe roz, iar Monica Bârlădeanu adoptă mai mereu un machiaj minimal, în care tenul străluceşte, dar fără ca ochii sau buzele să fie “pictate” strident.

Fanii de sex masculin ai acestor două frumuseţi răpitoare se împart, aşadar, în două categorii. Evident, cei care o preferă pe Monica Bârlădeanu, deci au în topul preferinţelor machiajul natural, nu “de plastic”, tind să fie “băieţii buni”, cei care nu-ţi vor frânge inima. Şi, dacă mă laşi, te-aş sfătui să încerci să seduci un astfel de specimen. E mai bine pentru tine pe termen lung…

Dar să facem o precizare despre aceşti băieţi buni, care nu vor să petreci două ore în faţa oglinzii pentru a aplica cinci straturi de fond de ten şi care consideră că ai o privire sexy şi fără gene false.  Aceştia sunt în ceaţă!

Ei nu consideră neapărat sexy o femeie care nu se machiază deloc, ci una care se machiază cu măsură.

nemachiata versus machiata natural

nemachiata versus machiata natural

O spun studii peste studii în care domnii sunt puşi să aleagă între o vedetă de tipul Adelinei Pestriţu şi una de tipul Monicăi Bârlădeanu. Majoritatea alege vedeta cu un stil natural, dar şi aceasta depune eforturi ca să arate “atât de natural”. E vorba de arta de a obţine un ten de porţelan şi de a părea că eşti frumoasă de la natură.

Make-up artiştii din întreaga lume spun că un ten de porţelan nu se obţine uşor, dar sunt dispuşi să-ţi împărtăşească din secretele lor, pentru ca tu să obţii acel machiaj natural, ce atrage bărbaţii cu intenţii curate, ce nu-ţi vor frânge inima.

Iată o selecţie de sfaturi utile împărtăşite de 4 make-up artişti de renume!

Pentru un aspect fresh al pielii adaugă un strop de ruj într-o nuanţă naturală pe partea cea mai înaltă a obrajilor. Capeţi instantaneu un chip radiant şi plin de viaţă, te sfătuieşte Gina Brooke, make-up artist.

Ca să străluceşti de sănătate şi să ai un ten ispititor amestecă fondul de ten cu puţin ulei de gălbenele. Efectul este magnific atât la exterior, cât şi în interior. Tenul tău va fi mult mai hidratat şi va căpăta în timp un aspect sănătos, te mai sfătuieşte Brooke.

Deşi profesionist ar fi să aplici fondul de ten şi corectorul cu pensula sau un bureţel, Mathias Alan  te sfătuieşte să o faci cu buricele degetelor, deoarece căldura pielii degetelor te ajută să uniformizezi mai bine produsul cosmetic, deci obţii un ten fără cusur.

Ca să obţii pomeţi sculptaţi e musai să foloseşti două nuanţe de pudră de obraz atunci când te machiezi, precizează Pat McGrath, make-up artist pentru prezentări de modă. Întâi aplică o nuanţă mai închisă de blush, iar peste ea, mai ales în partea superioară a obrazului aplică o nuanţă mai deschisă.

Tot McGrath spune că dacă vrei să obţii acel ten perfect de pe podiumurile de modă trebuie să rezolvi problemele urgente ale feţei tale, cum ar fi o formă greşită a sprâncenelor sau pete şi coşuri. Mai apoi, poţi trece la aplicarea produselor de machiaj.

Robert Jones, make-up artist, dezvăluie în cartea sa “Looking younger” o serie de tehnici de machiaj interesante, care te ajută să obţii un ten perfect.

Dacă nu te poţi decide între două nuanţe de fond de ten, alege-o întotdeauna pe cea mai închisă. O nuanţă prea deschisă te va îmbătrâni, e de părere make-up artistul.

Floseşte pudra bronzantă în fiecare zi! Să ieşi pe stradă fără ea e ca şi cum ai pleca la drum fără haine pe tine, spune Jones. Alege, însă, una cu un ton sau două mai închise decât nuanţa tenului tău, ca să ai un look natural.

Cel mai scump produs din trusa ta de machiaj ar trebui să fie fondul de ten. În el merită să investeşti cel mai mult, pentru că, nu-i aşa, el pune bazele machiajului tău, te sfătuieşte specialistul.

Dacă ai un ten mixt, cu porţiuni uleioase şi uscate nu ezita să foloseşti două tipuri de fond de ten, fiecare destinat problemei specifice tenului tău, încheie Jones.

Credit foto: Facebook

Speak Your Mind

*