De ce nu ai chef de sex? 6 semne că stilul tău de viaţă e de vină!

de ce nu ai chef de sex

de ce nu ai chef de sex

În teorie, ştii că o partidă de sex nu merită să fie ratată. Fiecare senzaţie e magnifică, atracţia fizică faţă de bărbatul de lângă tine te îmbată de plăcere, poziţiile de sex scot la iveală tigroaica din tine, iar orgasmul te lasă fără suflare. Şi chiar dacă nu ai orgasm, tot te simţi al naibii de bine în braţele iubitului tău care te devorează din priviri. Cum se face atunci că în ultima vreme preferi să spui “pas” unei astfel de experienţe?

Visezi la o partidă fierbinte de sex, dar, când te cuibăreşti noaptea în pat lângă partenerul tău, parcă nu simţi acel imbold de a trece la acţiune… Deci îl pupi inocent de noapte bună şi laşi sexul să rămână o fantezie neîmplinită?

Află că nu eşti nici prima femeie, nici ultima care trece printr-o astfel de pasivitate când vine vorba de sex. De multe ori, de vină nu este decât stilul tău de viaţă, care împrumută unele obiceiuri nocive pentru libidoul tău. Află dacă nu cumva rutina ta zilnică e cea care-ţi taie pofta de sex.

Iată ce duşmani cotidieni îţi pun în pericol libidoul…

1. Dormi 6 ore pe noapte, în loc de 8!

Doctorul Robert D. Oexman susţine că şase ore de somn pe noapte nu sunt suficiente pentru libidoul tău. Chiar dacă simţi că te poţi ţine pe picioare şi face faţă cerinţelor zilnice după un somn neîntrerupt de şase ore, vei remarca, la finalul zilei, că pur şi simplu nu mai ai energie pentru o partidă de sex.

Ca să-ţi revină pofta de nebunii, dormi două ore în plus pe noapte!

2. Te-ai îngrăşat peste 5 kg

Din păcate, stresul de zi cu zi ne predispune la acumularea de kilograme. În fond, ce poate fi mai plăcut decât să devorezi o ciocolată sau câteva cupe de îngheţată după o zi extenuantă la serviciu? Excesele alimentare, programul neregulat al meselor, toate îşi pun amprenta asupra siluetei. Dacă te uiţi în oglindă şi nu-ţi mai place ce vezi, instinctiv te vei feri să fii văzută şi de alţii, mai ales de iubitul tău! Pofta de sex zboară pe fereastră când apar complexele fizice… Aşa că trebuie să preiei conducerea asupra siluetei tale şi să-ţi recapeţi încrederea de altădată.

Câteva ore de sport pe săptămână, plus un regim alimentar sănătos, sigur te vor ajuta!

3. Aduci în pat laptop-ul sau smartphone-ul

Mi-aduc aminte de un studiu care spunea că în jur de 35% dintre adulţi intră pe Facebook sau Twitter imediat după ce fac sex. Cred ca acum obsesia pentru reţelele de socializare a atins asemenea proporţii încât oamenii se loghează direct pe net şi uită de alte activităţi carnale…

Ca să ai din nou chef de sex, încearcă să elimini pe cât posibil tentaţiile tehnologice din dormitor!

4. Împreună doar la rău?

Adu-ţi aminte când te-ai mai distrat ultima oară cu iubitul tău? Să plecaţi doar voi doi în vacanţă sau să ieşiţi la dans cu câţiva prieteni… Astfel de vremuri au apus? Dacă tu şi iubitul tău aţi ajuns să trăiţi pe pilot automat, împărţind responsabilităţi şi găsind împreună rezolvări la tot felul de probleme, relaţia se plafonează! Normal că n-ai chef să faci sex cu bărbatul de lângă tine, dacă-l asociezi doar cu problemele cotidiene.

Lăsaţi stresul deoparte şi reveniţi la sentimente mai bune. Aveţi voie să vă şi distraţi în doi!

5. Copilul a intrat în peisaj

Lipsa somnului, kilogramele luate în timpul sarcinii, stresul de a fi părinţi 24 din 24 şi iată că se acumulează o grămadă de duşmani pentru libidoul tău. Unde mai pui, fluctuaţiile hormonale şi transformările prin care tocmai a trecut zona ta intimă… E normal ca sexul să se afle undeva la coada listei tale de priorităţi. Cum rezolvi situaţia?

Acordă-ţi timp de acomodare cu bebeluşul şi cu noul tău corp, nu te feri să ceri ajutorul soţului sau rudelor în îngrijirea micuţului şi învaţă să planifici partidele de sex!

Altfel, niciodată nu vei avea timp pentru ele. În plus, planificarea vă creşte şi adrenalina, datorită anticipării, iar dacă nu, ştii cum se zice, pofta vine mâncând!

6. Altcineva ţi-a atras atenţia

Un alt factor ce-ţi poate perturba pofta de sex este… un alt bărbat. Dacă ţi-a picat cu tronc altcineva şi obişnuieşti să flirtezi inocent cu el, fără să întreci măsura, nu răsufla uşurată. Chiar dacă îţi spui că doar te joci şi experimentezi puţin cu sex-appeal-ul tău, în realitate sărăcăceşti relaţia cu iubitul tău de orice urmă de pasiune. Dezinteresul faţă de sex este mai degrabă un dezinteres faţă de partenerul tău.

E timpul să analizezi bine lucrurile şi să alegi: vrabia din mână sau cioara de pe gard?

Credit foto: sxc.hu

Speak Your Mind

*