Iubire contrafacută, la tot pasul! 5 semne ca să o recunoști

A fost odată ca-n poveşti, a fost ca niciodată, un sentiment frumos, iubirea! A fost şi nu mai este. Odată pură şi necondiţionată, precum un măr proaspăt cules din grădină, iubirea este acum doar o umbră din trecut. Azi dragostea e contrafăcută, arată bine în aparenţă, dar esenţa e lipsită de savoare, precum un măr din supermarket.

Susţinem că iubim, vedem pe stradă cupluri îndrăgostite, iar sărbătoarea de Valentine’s Day e o industrie din care se fac bani frumoşi. Pentru că da, ne place să arătăm dragostea deschizând portofelul… Când văd în jurul meu atâtea cupluri care se despart, prieteni dragi, pe care-i vedeam împreună toată viața, dar și vedete (ultimul divorț care m-a întristat, Andreea Berecleanu și Andrei Zaharescu) îmi dau seama că trăim orice, mai puţin o iubire autentică. Să zicem că melodia lui Connect-R, “Mai dă-te-n dragostea mea”, ar fi serenada potrivită pentru dragostea zilelor noastre.

Tu, dragă cititorule, eşti convins că povestea ta de dragoste este autentică? Sper să fie aşa, dar iată semnele care susţin contrariul. Iată 5 semne ale unei iubiri contrafăcute, în care chiar nu merită să investeşti prea multe sentimente!

1. Te iubesc, dar nu vreau să vorbim despre viitor

Problema zilelor noastre este că ne e al naibii de frică de viitor, de viitorul în doi! Cum adică să-mi imaginez că mă voi căsători cu cel de lângă mine, că vom împărți bune și rele până la adânci bătrâneți? Întreabă-ți partenerul care îi sunt planurile pe următorii 5 ani, dacă se vede cu tine în viitor, și s-ar putea să rămâi single. Fără planuri concrete de viitor în doi, putem vorbi de iubire?

2. Te iubesc, dar sper să te schimbi, că altfel…

Te-am văzut, mi-am plăcut, ce rămâne de făcut? Să schimb totul la tine, desigur! Cam așa se desfășoară relațiile de cuplu și cam așa se și încheie majoritatea. Încercarea de a-l schimba pe cel de lângă tine în mod fundamental, nu să-l determini să spele vasele diseară (asta se cheamă compromis), este în zadar și denotă că trăiești o iubire condiționată, care, ai ghicit, nu-i iubire!

3. Te iubesc, dar nu vreau să ne oficializăm relația

Nu mă refer la căsătorie neapărat, nici măcar la un inel de logodnă, ci la un amărât de status pe Facebook, care să arate lumii întregi că ești deja implicat într-o relație! Dacă respectivul/respectiva vrea să fie single online, merită să fie așa și offline, părerea mea…

4. Te iubesc, dar mă văd la suc cu xulescu/ xuleasca

Crede-mă, nu’s de modă veche, am trecut prin asta și știu. Când ești implicat într-o relație, dar ai o strânsă prietenie cu o persoană de sex opus, care se manifestă cu ieșiri one-on-one, discuții spumoase și complimente care mai de care, se cheamă infidelitate emoțională. Nu-ți înșeli direct partenerul, dar nici nu investești totul în relația cu el. Îți asiguri un plan B, pentru că sentimentele din relația ta sunt incerte.

5. Te iubesc, dar numai în english, baby

Ăsta-i preferatul meu! Semnul clar că aici vorbim de fițe, nu de iubire. Ce-o fi așa de greu să spui/scrii (dacă ești mai timid) “Te iubesc, dom’le”, în limba maternă. “Love you” înseamna pe românește, denotativ, “Îmi place de tine”, atât!

Și pentru că nu sunt un om negativist, iată și un exemplu de iubire autentică:

În cadrul show-ului “Mireasă pentru fiul meu”, unde participanți de ambele sexe formează cupluri și pot ajunge să se căsătorească după un an de zile, am văzut cea mai emoționantă declarație de iubire. Andrei, unul dintre concurenți, și el în căutarea unei viitoare soții, a împărtășit că era cât pe ce să se căsătorească, însă partenera l-a părăsit și l-a făcut să sufere de nenumărate ori. Adina, fosta iubită, a revenit, însă, în peisaj într-o transmisiune telefonică în direct și a mărturisit cu vocea tremurândă că viața ei nu are sens fără Andrei și că-l vrea înapoi. Andrei, n-a ezitat și și-a cerut eliminarea din concurs.

Moderatoarea emisiunii l-a întrebat dacă își imaginează viața lângă o persoană care l-a dezamăgit de nenumărate ori și care l-ar mai putea face să sufere din nou, la care el a răspuns: “Un minut langă ea mi se pare unul în Rai. Sunt sigur că viața mea se va termina lângă ea. Dacă nu va fi lângă ea, nu va fi nici în altă parte și nu voi fi niciodată fericit.” Da, asta e iubirea adevărată, pe care cu toții ar trebui să o căutăm și să o trăim!

 

Speak Your Mind

*