Nu suporți să faci sex cu lumina aprinsă? Uite cum scapi de inhibiții!

Studii peste studii semnalzează că oamenii se lasă distrași de aspectul propriului corp atunci când fac sex. Astfel, sexul cu lumina aprinsă devine un amalgam de gânduri, ce variaza de la “Oau, ce bine mă simt!” la “Vai, ce nașpa arăt!”

Atât femeile, cât și bărbații lasă gândurile negre să ia locul fanteziilor sexuale, doar că femeile au o grijă în plus, satisfacția lor sexuală e umbrită și de grija față de părerea partenerului despre propriul corp. Sânii și burtica sunt principalele complexe ale reprezentantelor sexului frumos, arată un studiu citat de publicația yourtango.com.

În timp ce-ți sugi burta sau îți ascunzi sânii de privirile iubitului tău pierzi oportunitatea de a te conecta cu bărbatul de lângă tine și nu te vei bucura de sex, explică Patricia Pascoal, terapeut sexual. Mai mult ca sigur partenerul tău nu te vede cu ochii critici cu care te vezi tu! Dar cum facem să schimbăm perspectiva, sa ne simțim bine în propria piele, chiar dacă nu deținem măsurile ideale?

Uite câteva sfaturi demne de luat înseamnă, ca să scapi de inhibiții și să faci sex din plăcere, chiar și cu lumina aprinsă!

Fă sport

Debby Herbenick, doctor și autor al cărții “Sex Made Easy” spune că sportul, care eliberează endorfine și asigură o condiție fizică bună, ajută și în plan sexual. “Oamenii se simt sexy și atunci când sunt suficient de flexibili încât să facă sex într-o poziție mai dificilă sau când se simt puternici și tonifiați”. Așadar, asigură-te că faci exerciții fizice zilnic, poate o sesiune chiar înainte de partida de sex, și automat de vei simți mai încrezătoare în pielea ta.

Citește și despre cum poate fortifica sportul viața de cuplu!

Pierde-te în simțuri

Fii atentă la iubitul tău, la cum îi miroase părul, la cum te atinge și te sărută. Cu cât ești mai dedicată simțurilor tale, cu atât inhibi mintea și ții gândurile negative la distanță.

Terapie cu photoshop

Data viitoare cand te oftici că nu arăți ca Miranda Kerr sau Jennifer Lopez, te rog să le cauți pe google cu mentiunea photoshoped. Asta asa, pentru un “reality check”. Nimeni nu arată perfect, decât dacă apelează la artificii de soft. Așa că încetează cu aceste standarde nerealiste. Mai bine uită-te pe stradă la femeile din jurul tău!

Uită-te la tine prin ochii iubitului

În timpul partidei de sex, în loc să te gândești că pe iubitul tău sigur îl oripilează colăceii tăi, mai bine mergi direct la sursa, fără a mai face presupuneri. Uită-te în ochii iubitului tău. Cum te privește el? Cu dezgust sau cu poftă? Dacă nu-și poate lua mâinile de pe tine și pare foarte excitat, de ce îți mai faci griji?

Fii prietenă cu propriul corp

Ca să fii încrezătoare în relația cu iubitul tău, ar fi bine mai întâi să construiești o relație armonioasă tu cu tine. Privește-te în oglindă, studiază-te îndelung și împrietenește-te cu formele tale. Sigur, în viața ta nu te înconjori cu oameni perfecți, ci cu oameni pe care ajungi să-i iubești pentru particularitățile lor. Găsește-te acele particularități și la tine, vezi prin ce te deosebești de restul femeilor. Aceste detalii sunt motive de admirație, pe care ar trebui să le remarci și tu, nu doar iubitul tău.

 

Speak Your Mind

*