Sex and the City: 10 lecţii de dragoste care îţi servesc fericirea pe tavă

carrie bradshaw, in sex and the city

carrie bradshaw, in sex and the city

Vrei o viaţă amoroasă fabuloasă? Carrie Bradshaw, celebrul personaj din serialul Sex and the City, ne-a împărtăşit de-a lungul celor şase sezoane fel şi fel de învăţăminte despre iubire. Am urmărit episod cu episod şi am fost pusă pe gânduri ori de câte ori Carrie se aşeza în faţa laptop-ului şi-şi punea câte o întrebare existenţială despre dragoste şi sex.

Astăzi, când mi s-a făcut dor să revăd Sex and the City, trag linie şi îţi prezint 10 citate memorabile despre iubire şi lecţiile preţioase pe care le poţi învăţa din ele.

Lecţia 1: Orice ar fi, ia-o de la capăt!

“Până la urmă, calculatoarele se strică, oamenii se duc, relaţiile se destramă. Cel mai bine ar fi să respirăm şi dăm un restart.”

Lecţia 2: Nu lăsa vreun bărbat să te domine!

“Poate că unele femei nu pot fi domesticite. Poate că ele trebuie să alerge în libertate şi să găsească pe cineva la fel de sălbatic care să alerge cu ele.”

Lecţia 3: Fericirea înseamnă simplitate!

“Când totul e floare la ureche, devenim suspicioşi. Creştem cu convingerea că drumul până la dragostea adevărată nu e niciodată unul lin. Întotdeauna trebuie să fie obstacole în al doilea act, ca să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţi în al treilea act. Dar ce se întâmplă când obstacolele lipsesc? Într-o relaţie, avem nevoie de dramă ca să o facem să funcţioneze?”

Lecţia 4: Ţine-ţi iubitul aproape, dar prietenele şi mai aproape!

“Indiferent cine ţi-a frânt inima şi cât durează până te vindeci, nu vei reuşi să treci peste fără prietenii tăi.”

Lecţia 5: Lasă-te dusă de val!

“Uneori, ar fi mai bine să nu mai analizăm trecutul, să nu mai plănuim viitorul, să nu mai descifrăm ce simţim, să nu mai decidem ce ne dorim şi să vedem ce se întâmplă.”

Lecţia 6: Investeşte în relaţia cu tine însăţi!

“Cea mai palpitantă, provocatoare şi importantă relaţie dintre toate este cea pe care o ai cu tine însăţi. Şi dacă reuşeşti să găseşti o persoană care să te iubească aşa cum o faci tu, ei bine, asta-i fantastic!”

Lecţia 7: Fericirea izvorăşte din riscuri!

“Poate că greşelile sunt cele care ne definesc soarta. Fără ele, ce ar da contur vieţii noastre? Poate că dacă niciodată nu ne-am fi abătut de la drum, nu ne-am fi îndrăgostit, nu am fi avut copii şi nu am fi fost cine suntem azi.”

Lecţia 8: Alege-l cu înţelepciune!

“După o vreme, tot ce-ţi doreşti e să fii cu cel care te face să râzi.”

Lecţia 9: Distinge iubirea de mediocritate!

“Unii oameni se mulţumesc cu puţin, iar alţii refuză să se mulţumească cu mai puţin decât fluturaşi.”

Lecţia 10: În dragoste, fii mereu sigură pe tine!

“Iubeşte, comite greşeli, trăieşte clipe minunate, dar niciodată să nu te îndoieşti de tine, de locurile pe unde ai umblat şi, cel mai important, de locurile încotro vrei să te îndrepţi.”

Speak Your Mind

*