Sportul fortifică dragostea! 5 motive să îl practicaţi în cuplu

sportul si fericirea in cuplu

sportul si fericirea in cuplu

Ce obişnuieşti să faci cu iubitul tău într-o zi plăcută de duminică? Să lânceziţi împreună pe canapea, uitându-vă la un film? Cercetătorii spun că ar fi bine să includeţi în rutina timpului vostru liber şi puţin sport, măcar 30 de minute! De ce? Pentru că sportul vă face mai fericiţi şi sporeşte intimitatea de cuplu!

Specialiştii au găsit o legătură trainică între sport şi fericire, aşa că nu-i de mirare că, practicat în cuplu, el vă aduce numeroase beneficii.

Sportul este un izvor de sănătate pentru cuplu

Sigur că fericirea e un concept subiectiv, ce depinde de mulţi factori. Unul dintre factori este sănătatea noastră. Un corp sănătos pune bazele fericirii individului. S-a putut constata că sportul creşte numărul anticorpilor din organism şi întăreşte sistemul imunitar, deci ne menţine sănătoşi. Ori, având o sănătate de fier, avem toate şansele să fim fericiţi. În cuplu, evident că sănătatea partenerilor de cuplu contează. Atunci când ambii parteneri au o stare generală de bine privesc cu seninătate relaţia de cuplu, iar ea se poate dezvolta armonios.

Sportul creşte performanţa sexuală

Sportul contribuie şi la sănătatea sexuală, aducând numeroase beneficii sistemului reproducător. Studiile arată că femeile care fac sport regulat, deci au o condiţie fizică bună, au mai multe şanse să aibă orgasm în timpul sexului. Cuplurile în care femeia nu ajunge deloc la climax pot fi zdruncinate din cauza frustrărilor, atât bărbatul, cât şi femeia simţindu-se neputincioşi. Mai apoi, activitatea fizică creşte şi performanţele bărbatului, ajutându-l să-şi controleze mai bine erecţia şi ejacularea. Nu în ultimul rând, sportul duce la eliberarea de endorfine, care suprimă hormonii stresului şi îi eliberează, în schimb, pe cei sexuali. Pofta de sex creşte direct proporţional cu cât sport faci!

Sportul ţine gelozia la distanţă

Imaginea de sine a partenerilor de cuplu are un impact vital asupra fericirii dintr-o relaţie. Atunci când unul dintre parteneri nu are suficientă încredere în sine este tentat să-şi verse frustrările în relaţia de cuplu, acuzându-şi partenerul fie de infidelitate, fie de indiferenţă. O stimă de sine crescută va ţine, în schimb, astfel de suspiciuni nefondate la distanţă. Fără gelozie şi alte manifestări ale nesiguranţei, în mod clar partenerii de cuplu sunt mult mai fericiţi! Şi dacă te întrebi cum îţi poţi îmbunătăţi imaginea de sine, ai ghici, sportul este răspunsul!

Sportul vă face să fiţi mai îndrăgostiţi

În timpul activităţii fizice, creierul eliberează, aşadar, endorfine, chimicale care îţi dau o stare de euforie şi bună-voie. Făcând sport în doi, aceste chimicale sporesc intimitatea de cuplu, fără să vă daţi seama. Apare o exaltare, deci aveţi o stare de bine când sunteţi unul în prezenţa celuilalt şi intervine o ataşare emoţională. Chiar dacă e vorba doar de puţină chimie, ea nu strică, mai ales dacă sunteţi de mult timp împreună, iar pasiunea de început s-a mai estompat.

Sportul răreşte certurile în cuplu

Tot datorită endorfinelor eliberate, sportul se dovedeşte a fi un instrument eficient anti stres şi depresie. El reduce nivelul cortizolului, hormon ce cauzează starea de stres şi tristeţe. Făcând sport (măcar 30 de minute, potrivit specialiştilor), efectiv respirăm uşuraţi, avem o gândire senină şi suntem mai puţin predispuşi să ne supărăm şi să iscăm o ceartă cu partenerul de cuplu.

Credit foto: sxc.hu

Comments

  1. Diva Life Cosmetics – http://www.diva-life.ro este o firma de vanzare directa de produse cosmetice,parfumuri noua pe piata din
    Romania.
    Dupa ce completati formularul de inscriere in magazinul online Diva Life Cosmetics avantajele incep sa apara

Speak Your Mind

*