Studiu: Află cum îţi influenţează jobul alegerile în dragoste!

În zadar, încercăm să trasăm o linie imaginară între job şi dragoste. Chiar dacă din principiu nu ne cuplăm cu colegul de muncă sau, mai rău, cu şeful, totuşi, viaţa profesională ne înfluenţează alegerile pe care le luăm în plan sentimental. Aşa cum am avut o predilecţie pentru domeniul profesional ales, aşa avem o predilecţie pentru bărbaţii de care ne-am îndrăgostit sau de care ne vom îndrăgosti iremediabil. Ambele predilecţii ne sunt dictate de valorile noastre şi ne ghidează viitorul, fie că reuşim să conştientizăm acest lucru sau nu.

Experţii site-ului de dating, eharmony.com au întreprins un studiu în mediul online şi au încercat să descopere dacă există vreo legătură între profesiile utilizatorilor ce ajung să flirteze promiţător în spaţiul virtual. Concluzia e că suntem atraşi de ceea ce ne lipseşte, asta şi din punct de vedere profesional. S-a observat că femeile aleg bărbaţi cu profesii diferite de ale lor, diferenţele fiind atât de natură financiară, cât şi intelectuală sau morală. Iată ce au descoperit experţii în cadrul studiului:

1. Femeile cu funcţie de conducere au comunicat cel mai bine cu frizeri sau hair-stilişti

Cu alte cuvinte, femeile cu venituri peste medie, care îşi asumă un rol de lider în plan profesional, preferă bărbaţii cu spirit creativ, chiar dacă sunt mai puţin înstăriţi. Nu contează ce loc ocupă în ierarhia profesională, contează să fie talentaţi şi să lucreze din plăcere, într-un mediu relaxat, un lux pe care femeile de carieră poate că nu-l au.

2. Femeile doctori au comunicat cel mai bine cu bărbaţi bancheri

Chiar dacă ambele profesii pot fi bănoase, la ele diferă fundamental miza. La nivel ideatic, în meseria de doctor factorul uman e cel mai important, miza fiind salvarea unor vieţi omeneşti: Pentru un bancher, profitul financiar este singurul câştig. Se pare că femeile care se dedică trup şi suflet carierei preferă un bărbat cu o carieră axată exclusiv pe câştiguri financiare, care să n-aibă un simţ al răspunderii atât de mare.

3. Femeile profesoare au comunicat cel mai bine cu bărbaţi analişti

E logic până la urmă ca o profesoară să fie atrasă de un analist, şi invers! El este o extindere a ei. Ea lucrează cu informaţii concrete, el cu informaţii abstracte. Ea lucrează cu materia primă, el ajunge la produsul finit. La nivel intelectual, el nu poate exista fără ea, iar ea este atrasă de evoluţia lui.

Credit foto: sxc.hu

Speak Your Mind

*